Menu

Održana je 22. sjednica Upravnog odbora Fondacije

15. sjednica UO

Upravni odbor Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije 9. jula 2019. godine u prostorijama Fondacije održao je 22. sjednicu. Na ovoj sjednici donesena je Odluka o isplati sredstava za 62. branitelja ili člana uže porodice na osnovu aplikacije na Javni poziv Fondacije koji je otvoren tokom cijele godine kako bi sredstva Fondacije u svakom momentu bila dostupna braniteljima u svrhu odbrane u sudskim procesima koji se protiv njih vode u sudovima i tužilaštvima u BiH za navodno počinjena krivična djela ratnog zločina. U skladu sa predhodno navedenim u posljednje vrijeme svjedoci smo mnogih oslobađajućih presuda za naše branitelje pred domaćim sudovima kao što su oslobađajuća presuda za 9. branitelja sa područja Hadžića optuženih u premetu „Silos“, zatim oslobađajuća presuda za ratnog komadanta Ahmeta Sejdića i mnoge druge.

Fondacija se od svog osnivanja do danas uključila u sufinasiranje troškova odbrane u preko 220. procesa koji se vode protiv naših branitelja pred sudovima i tužilaštvima i smatra uspjehom svaku oslobađajuću presudu za pripadnike časne Armije RBIH jer su to bili branitelji svojih porodica i svoje domovine, heroji a ne zločinci.

Fondacija će u kontinuitetu i u 2019. godini biti uz branitelje pružajući sve vidove pravne i materijalne pomoći onako kako je to predviđeno Statutom i internim aktima Fondacije, a u skladu sa odlukama Upravnog odbora i raspoloživim sredstvima i poštujući institucije BIH. Od početka 2019. godine već su dodijeljena sredstva koja prelaze 300.000,00 KM, a USMJERENA SU SUFINASIRANJU TROŠKOVA ODBRANE I PRAVNU POMOĆ BRANITELJA DO PRAVOSNAŽNOSTI PRESUDE.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim donatorima, a onima koji žele da doniraju sredstva za pomoć u radu Fondacije i da pomognu braniteljima Armije i MUP-a RBiH to mogu učiniti uplatom na TR/R Fondacije broj: 33 87 20 22 54 36 13 86 otvoren kod Uni Credit Bank D.D. Mostar.

„Oni su bili uz nas ,stanimo uz njih“

back to top